Властите съобщиха, че руски безпилотен самолет е атакувал жилищна сграда в

...
Властите съобщиха, че руски безпилотен самолет е атакувал жилищна сграда в
Коментари Харесай

Нова руска атака с дронове срещу Киев

Властите оповестиха, че съветски безпилотен аероплан е атакувал жилищна постройка в Киев и е ранил един човек, което е рядко срещано нарушаване на противовъздушната защита на украинската столица.

Руските ракети и дронове постоянно се насочват към Киев, само че нормално биват сваляни, а случаят е първият по рода си от месеци насам, напомня Агенция Франс Прес.

" Жилищна постройка в Киев, ударена от Шахед ", написа в Телеграм началникът на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски Андрий Ермак, визирайки създадените в Иран безпилотни летателни апарати, които Русия постоянно употребява при офанзивите си против Украйна.

Кметът Виталий Кличко заяви в Телеграм, че случаят е станал в Соломианския регион, като заяви за " пламъци на горните етажи " и един човек, признат в болница.

Военната администрация на Киев разгласява в обществените мрежи фотоси на жилищни здания с изпочупени прозорци, като съобщи, че вредите са породени от парчета от свален дрон, а не от удар.

Кличко сподели също, че парчета от различен свален дрон са паднали върху къща в квартал Дарницки в източната част на града.

Вечерта се чуха сирени за въздушно нахлуване, а жителите чуха мощни детонации. Кметството в началото съобщи, че противовъздушната защита е в деяние и прикани хората да останат в убежища.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР